השם נתן לי אופציה להציל ממות?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/01/22 18:21 יז בשבט התשפב

שאלה

לפני חודש, אדם יקר לי וקרוב אלי מאוד נהרג בגיל צעיר.

ביום פטירתו, קמתי באמצע הלילה דבר שלא קורה לי כמעט. ודיברתי עם בורא עולם על כל מיני דברים, עברו לי כל מיני מחשבות על אם אחלה במחלה סופנית או סבתא שלי תמות, ואמרתי לעצמי שאקבל את זה באהבה כי זהו רצון השם.

ומשום מה רציתי להתקשר לאותו אדם באותו הלילה ובחרתי שלא להתקשר.

זמן קצר מאוד לאחר מכן הוא נהרג.

המוות שלו שינה את חיי מקצה לקצה, וכן למרות הכאב אני עדיין מאמין שזה רצון השם. אני מנסה להאמין שהכל לטובה, פשוט מאוד קשה להאמין שגם המוות הוא לטובה. במיוחד כי אותו בחור לא הספיק להתחתן ולהביא ילדים.

יכול להיות שהנשמה שלי הרגישה שמשהו רע עומד לקרות?

יכול להיות שבורא עולם נתן לי את האופציה להציל אותו ע"י השיחת טלפון הזאת ואני בחרתי שלא?

איך זה שבדיוק ביום הזה, שעה אחרי המחשבות האלה הוא נפטר?

* שמעתי שיש קשר בין פטירה בגשמים לבין צדיקים יש קשר? ירד גשם קצר מאוד ולא צפוי ברגעיו האחרונים.

* שמעתי על קשר בין מוות של צעירים שהיו צדיקים וישרים באורח חייהם (לא בהכרח תורנית) לבין כפרת עוונות וסילוק גזירות.

* בשבעה כשהייתי אצלו בבית, כשהלכתי לחדרו לבד, הרגשתי מעין תחושה שאני מתמלא. קשה להסביר את זה כיאלו החזה משהו יוצא לי מהחזה ומושך אותי למעלה אבל מצב שני תחושה שאני מתמלא. הרגישה כיאלו הוא בא אלי לכמה רגעים. זה יכול להיות? שהוא באמת בא?

אציין שבזכות אותו בחור התקרבתי לבורא עולם מאוד וכמוני עוד רבים.

תודה מראש לרב,

ותודה למקימי האתר.

תשובה

שלום לך,

1. יכול להיות שהנשמה שלך הרגישה.

2. אדם נפטר מתי שנקצב לו, לכן פטירתו לא קשורה לשיחת הטלפון שלא קיימת. לכל היותר היית זוכה לשיחה נוספת איתו לפני שעזב את העולם הזה.

3. השאלה הפוכה - כיצד חשבת עליו לפני שהוא נפטר. לכך עניתי בתשובה 1. ויכול להיות שזו היתה פרידה ממך.

4. על קשר לגשם לא שמעתי.

5. יש מצבים שאדם נפטר לכפר על עוונות הדור.

6. זה אופייני להרבה חברים כאשר הם נכנסים לחדר שלו. נראה שבגלל זה עדיף לשבת שבעה שם.

7. הוא לא בא אבל במשך השבעה, נשמתו קשורה לביתו.

בבנין ירושלים תנוחם

דוד לוי