השואה והיהדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/10/21 12:43 ט בחשון התשפב

שאלה

כבוד הרב. האם אנחנו העם הנבחר כמו שאומרים אז איך זה שבורא עולם נותן לנו לסבול כל כך כעם הנבחר ?

לפני שמונים שנה נירצחנו על ידי הגרמנים הנצים ומי לא

והיום דמיינו הפקר לידי הערבים המוסלמים , ומדור לדור העם היהודי נירדף ללא הפסק

ונירצח במלו האכזריות.

אני מתאר שהיו צדיקית ושומאי מצוות אז בזמן השואה ובכל זאת נרצחו על ידי הגרמנים ימח שמם ואם נביט הפוך הם בכלל ולא שומרים דבר .

איך זה שאבא יתן לילדים המובחרים שלו להירצח ולסבול דור אחר דור

ועוד על ידי אלה שבכלל ולא רוצים לשרת ולעבוד אותו בכלל כמולר הפחות מובחרים כגויים

והכי מעניין אותי

איך זה שאנחנו כעם יהודי לא לא שומרים על ההלכה שאומרת הבא להורגך השכם להורגו אם היינו שומעים להלכה הזאת היינו כבר מוחקים את כל עזה לים ואת כל ערבי איוש היינו שמים בשואה שלא פחות גרוע מיזה שעשו לנו

או לפחות נילחמים בחזרה ולא רק מנסים להתגונן

אני אדם חילוני ללא גבולות בעניין ההלכה

אל אני מאמין ומתפלל כל יום

אך תמיד ניראה שזה שאינו מאמין וזה שמאמין רק בעצמו מצליח יותר במילים אחרות זה ניראה שהמאמין שמחכה לישואה אינו מקבל אותה וזה שחושב שהוא צריך לפעול כדי להשיג את הישואה בעצמו כן משיג אותה

מה זה כל הגשר הזה שאנחנו עוברים בעולם הזה ומה הקשר שיש לנו עם בורא עולם ואיך זה שלא אכפט לו שאנחנו סובלים כל כך ואם כך למה שכפט לו שאנחנו נשמור בכלל משהו.

תן לי בבקשה תשובה שלא דורשת ממני להמין למשהו שאינו יכול להיות מובן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כדי להבין מהלכים אלוקיים צריך להתבונן במציאות במבט רחב. ככל שהמבט רחב כך הוא קרוב יותר להסתכלות האלוקית על המציאות.

כשבוחנים את מצבו של עם ישראל במבט רחב, בתוך תהליך של אלפי שנים, אנחנו היום באחת התקופות הטובות ביותר שהיו לעמנו.

למרות שאנחנו אחד העמים העתיקים בעולם (יציאת מצרים היתה לפני 3,300 שנה) משך הזמן בו היינו עם חופשי בארצנו הוא רק - 1000 שנים (שליש מההיסטוריה שלנו). שני שליש מחיי עמנו עברו בגלות או בא"י ללא ריבונות יהודית.

הטרור שאנו סובלים ממנו כיום, בטל ברוב רדיפות נוראיות, רצח, שוד וההשפלה שעברו אבותינו בכל התקופות. קיומו של עם ישראל בכל התקופות ויותר מכך כיום, הוא נס היסטורי שאין כמותו בעולם ומלואו.

כל 'השכנים' שלנו מתקופת התנ"ך (עמון, מואב, ארם, פלשת, צור...) לא קיימים כבר אלפי שנים. ממלכות אדירות, מטילות אימה (אשור, בבל, יוון ורומא...) ששלטו בנו ביד רמה, לא קיימים כיום. בירותיהם של מלכים אדירים (נינווה; בבל) עומדות היום כשרידים ארכיאולוגיים.

אין בהיסטוריה האנושית עם ששרד גלות ופיזור של 2000 שנה: חדל לדבר בשפתו העתיקה והתפזר בין עמים ותרבויות בכל קצות הארץ (רוסיה - גרמניה - הודו - תימן) ואז קם לתחיה, לחיות בשפתו העתיקה, להתחבר לארצו, לאחד פיזורו, לשוב לחיים, כאילו לא עברו 2000 שנות גלות.

גם בניין העם בארץ הוא מופת שלא יאומן - להקים מדינה בתוך איבה ומלחמה, מרד בשלטון זר, השמדת אחים בניכר, מיד לקלוט עליה, ליישב אותה, לפתח כלכלה...

כשמתבוננים בטווח ארוך - רואים שדרכו ההיסטורית של עם ישראל כולה נס ופלא שאין כמותו בעולם. כיום אנו חיים בפסגת התהליך, גולת הכותרת של הנפלאות הללו.

אכן, אתה מתאר מציאות כואבת, שורשיה במבט צר: מתבוננים רק על עצמנו, על הקשיים הקטנים המידיים. לא מכילים את הגודל. בגלל הצמצום בכאן ועכשיו, מאבדים את המשמעות ומזניחים את התפקיד - להיות עם סגולה, להביא בשורת נצח לעולם. להביא אמת, צדק חסד ושלום. להיות גוי קדוש.

מותר לאדם לדאוג גם לקטנות. אבל צריך לזכור שאלו דברים קטנים. אסור להתעלם מהגודל. במקום לקום ולקרוא בשם ד'. במקום למלא את השליחות שלנו להיות עם קדוש. אנחנו מתעסקים בקטנות פוליטיות, במאבקים מגזריים, בשנאה קטנה ומרושעת.

זו הסיבה האמתית בגללה אין שלום בארץ. ברצות ד' לא היינו סובלים משום פגע רע.

יהודי צריך להכיר את השפה שאלוקים מדבר אלינו.

תחילה הרעיף רוב חסד: למלחמת ששת הימים, קדמה תחושת פחד וייאוש - ממנו קמנו לישועה נפלאה. אבל במקום לקום ולהודות לד'. במקום לצאת לשליחות ההיסטורית שלנו, הגבנו ב-'כוחי ועוצם ידי'.

פרצה מלחמה ביום כיפור, זה כבר איתות מטלטל. במקום להתעשת ולהתמקד בקריאה לסדר: מלחמה קשה שפורצת ביום כיפור (!!!) ממשיכים בקטנות הארציות.

לכן, לצערי, נמשכות 'העקיצות' הביטחוניות של טרור מציק ומטריד (הטרור אינו איום אסטרטגי עלינו) פעם ממזרח, ופעם ממערב, פעם מדרום ופעם מצפון. עם ישראל צריך להבין שזו קריאה להתעוררות רוחנית. ספר שופטים מוקדש בדיוק למסר הזה - בעיות ביטחון הן קריאה לסדר. הן לא יפתרו רק בדרך צבאית - רק תיקון רוחני יביא את השלום.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן