הריגה בשוגג של בעל חיים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/06/22 07:43 כח בסיון התשפב

שאלה

שלום וברכה ,

לאחותי היה חתולה שבשוגג שלא נדע שכחו אותה במייבש , האם היא צריכה לעשות תיקון או ברכה?

אני שואלת כי אמא שלי ע"ה באה ואמרה בחלום משהו על חתול .

אשמח לדעת אם צריך לעשות משהו בנושא זה .

תודה רבה כבוד הרב .

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

כמו בכל דבר שהאדם נכשל בו, צריך חרטה, וידוי דברים לפני ה' וקבלה לעתיד שישתדל ככל שביכלתו שלא ליפול שוב בדבר הזה.

אין צורך בתיקון מיוחד.

לגבי החלום, אין ממה לחשוש, דברי חלומות לא מעלין ולא מורידין, ואין מראים לו לאדם אלא מהרהורי ליבו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, אפשר לומר את הטבת החלום שמופיעה בסידורים, ותמיד טוב לתת צדקה.

כל טוב ובשורות טובות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן