הרחבת הנושא לשון הרע והטרדה מינית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/06/22 19:56 טו בסיון התשפב

שאלה

בס"ד

תודה לרב על תשובתך המהירה, ובעקבות דברי הרב, אני מרחיב בפרטי המקרה.

השומר של הספריה בה אני עובד, אמר הערה מינית על אחת הספרניות בזמן היעדרה מהחדר. אני ועוד ספרן שמענו ממנו.

לאחר מכן, התייעצתי על כך עם ספרנית שגם הוטרדה ממנו בעבר הקרוב.

היא סיפרה לספרנית שהוא אמר עליה את ההערה.

הספרנית הזו הלכה למנהלת הספריות וסיפרה לה.

בעקבות זאת, זימנה המנהלת את שתי הספרניות והשומר לבירור.

בעקבות הבירור, הוחלט שהשומר יהיה על תנאי במידה ולא יטריד שוב.

היום סיפרה לי אחת הספרניות, שבעקבות מחשבה שניה, כנראה שהמנהלת תפטר את השומר.

השאלה היא אם טוב עשיתי?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ֿ

הנושא בו אתה דן הוא רגיש מאוד ועדין מאוד.

נקודת המוצא צריכה להיות שהחובה הראשונה היא להגן על נפגעות ונפגעים, בין אלה שנפגעו בעבר, ובין אלה שתפגענה או ייפגעו חס ושלום בעתיד.

ולכן, אם קיים חשש של ממש לפגיעה מצד אותו שומר - אתה צריך להיות שמח שהיית חלק ממניעה זו.

ברם, אני לא בטוח שזה המקרה. העובדה שהוא דיבר הערה מינית על מישהי היא התנהגות פסולה ולא ראויה, אולם עדיין אינה מהווה פגיעה מינית או הטרדה. אנחנו צריכים להיזהר מלהיות כופי מחשבה ודיבור על אנשים אחרים, גם כשמדובר בדיבור ומחשבה מכוערים מאוד מאוד.

ברם, לפי דבריך, התייעצת עם ספרנית שטוענת שהיא הוטרדה ממנו. אם אכן כך קרה - אזי צריך ללכת למנהלת הספריה. אולם אם גם שם מדובר בדברים שאמר מאחורי גבה, גם אם הם מכוערים מאוד מאוד, צריך להיזהר שלא נהפוך למשטרת מחשבות ודיבור.

ההלכה לימדה אותנו שהלבנת פנים, לשון הרע וכדו׳ - הם מהדברים החמורים ביותר הקיימים. ואף על פי כן, ביסוד ההלכה לא השופטים והשוטרים הם הכופים של התנהגות ראויה בתחום הדיבור, וזה מוגדר כלאוו שאין בו מעשה שלא לוקין עליו.ֿ

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן