אוננות של בנות - איך להתייחס לזה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/03/21 23:38 כ באדר התשפא

שאלה

שלום,אני נערה דתייה,לומת באולפנה אני לא חשבתי לשתף בכלל עד שיצא לי לשמוע עליכם. תבורכו!

רציתי ממש להתקשר,כי השיחה דברים יכולים להשמע אחרת לדעתי. אני כרגע אני חושבת שאני מעדיפה ככה, במקום לא לקבל עזרה בכלל. מאוד לא פשוט לי לשתף, אני מבקשת ממש עזרה.

אני מרגישה שאני במין התמכרות שהיא לא פחות גרועה מאלכוהול. כבר כמה זמן שאני מתעוררת בבוקר אחרי ''מקרה לילה'' של הנאה עצמית ורגעית. אני לגמרי מודעת לזה. לדעתי זה מגיע ממקום רגשי. של כזה: היה לי יום מבאס אז זה מנחם אותי. אני לגמרי מרגישה שהיצר הרע כל פעם נדחף ומנסה לתרץ לי תירוצים. בכלל מתסכל אותי שאני יודעת שזה בכלל התמודדות שבנים בדר''כ מתמודדים איתה ואני מרגישה שזה מוריד ממש מהערך שלי. אני לא רוצה שזה יפגע בי או בעתיד עם המשפחה שלי. אני ממש מודה על המקום לשתף. אבל השאלה שלי זה איך מתגברים על זה? אני לא רוצה להתרגל לזה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום יקרה!

לפני הכל חשוב לי להגיד לך כל הכבוד על האומץ להפתח ולשתף. זה לא פשוט בכלל, ועצם ההחלטה לבקש עזרה, זאת הבנה שאת רוצה שינוי, שאת רוצה מקום אחר. וכבר עשית צעד ענק.

תראי,

את מתארת התמודדות שהרבה בנות עוברות. אולי פחות מדברים על זה, אבל כן,

יש הרבה בנות, במיוחד בגילך שמתמודדות עם הצורך לענג את עצמן ולהגיע לתחושת הנאה.

יש דרכים להתמודד, ואפשר להתגבר על הצורך הזה! אבל לפני זה יש נקודה מאוד חשובה-

את משתמשת במילים ובמושגים של התמודדות של בנים- מקרה לילה, יצר הרע…

ההתמודדות של בנים ובנות סביב הנושא הזה היא לא אותו הדבר!

אצל בנים מדובר ממש על איסור תורה, מכיוון שנכנס אצלם העניין של הוצאת זרע לבטלה.

אצל בנות אין את העניין הזה. זה נכון שבשעה שמתעסקים בגוף מגיעים לתחושת הנאה גדולה,

אבל אין את איסור התורה שיש אצל הבנים. אצל הבנות התחום הוא יותר אפור.

כשאנחנו מסתכלות על ההתמודדות של הבנות ומנסות להבין למה להמנע,

נסתכל קודם כל על הצד הטוב של העניין-

יש לך גוף, ובגוף יש לך חלקים שגורמים לך להנאה גופנית. אם ה' ברא אותך עם החלקים האלה בגוף כנראה שיש להם סיבה ומשמעות- הם מיועדים בע"ה לקשר הזוגי שתגיעי אליו בזמנך.

לכן קודם כל- צריך לזכור את זה, שהגוף שלנו הוא טוב, והיכולת להנות מהגוף היא טובה,

רק כמו כל דבר טוב- צריך את המינון והזמן הנכון.

את דייקת מאוד במילים שלך כשאמרת שהיום את משתמשת בהנאה הזאת בתור נחמה ומענה לצורך רגשי. עצם זה שאת יודעת להצביע על הנקודה כבר נותן לך חלק מהפתרון-

היום את מוצאת בכך את הפתרון הזמין והמנחם, בואי תנסי לחשוב-

מה יכול לבוא במקום?

מה יכול לגרום לך לתחושה טובה, להרים את המצברוח כשצריך ולענות לך על הצורך לגרום לעצמך לטוב?

אחת הסיבות שבגללה לפעמים בנות מגיעות לפתרון הזה הוא בגלל פריקת האנרגיה שיש בזה. תנסי לחשוב, איך את יכולה לפרוק את האנרגיה בדרך אחרת?

אולי בספורט, ריקוד, הליכה?

אולי בכלל בפריקה רגשית- לדבר עם חברה טובה, לכתוב לעצמך, ללמוד משהו, לשמוע מוזיקה שעושה טוב..

חשוב שתסתכלי על העניין לא בתור "חטא" ויצר הרע, אלא בתור כוח שיש בך ואת רוצה לשמור אותו לזמנים מתאימים, ולכן החשיבה עכשיו היא עלייך איך את יכולה לעשות לעצמך טוב במקום.

את שואלת איך לא להתרגל לזה?

לאט לאט, צעד צעד עם הרבה אהבה לעצמך, קבלה והבנה של המקום שלך. לא לנסות להלחם ב"הכל", אלא לנסות לזהות כל פעם את המצבים שמביאים אותך לזה, ולנסות להמנע מראש, למצוא תחליפים.

באותו רגע כשהצורך כבר עולה וגובר יותר קשה להתגבר, לכן ההימנעות מראש ומציאת התחליפים תהיה יותר קלה.

והכי חשוב-

תזכרי תמיד ששום מעשה שאת עושה לא מוריד מהערך שלך. הערך שלך הוא מי שאת, הטוב שיש בך בזכות זה שה' ברא אותך כמו שאת- עם הגוף שלך, עם הצרכים הנורמליים והבריאים שלך, ועם הרצון הגדול והטוב להתקדם קדימה כל הזמן.

מוזמנת לשאול ולשתף עוד…

בהצלחה גדולה!!

נעמה

(21)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן