הרב 'הינוקא'

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/09/21 09:56 כ בתשרי התשפב

שאלה

הרב שלום,

לאחרונה מתפרסם יותר ויותר תלמיד חכם המכונה 'הינוקא' הרב שלמה בארי שתלמידי חכמים גדולים בעלי השקפה חרדית מעידים עליו שהוא נשמה שיורדת פעם בכמה דורות לעולם ומתארים אותו בתור גאון שכל רז לא אניס ליה וכו.

מכונה הינוקא בשל גילו הצעיר ביחס לגאונותו בתורה

איך עלינו להתייחס אליו מבחינה רוחנית אמונית?

תשובה

שלום וברכה

איני בטוח שהבנתי את השאלה.

הבה נניח שהדברים נכונים, והוא אכן גאון שכל רז לא אניס ליה וכדו'.

מדוע שלא נתייחס אליו כגאון שכל רז לא אניס ליה ?

ובד בבד, ביסודו של דבר, גם בית שמאי וגם בית הלל היו גאונים שכל רז לא היה אניס להם, ובכל זאת חלקו האחד על השני, לאמור: אין התורה מצמצמת את עצמה לשיטה אחת או לתפיסה אחת או לאדם אחד או לדור אחד - אלא שתלמידי חכמים יושבים אסופות אסופות ועוסקים בתורה, ולא ניתנה שליטה או בעלות על התורה לאף אחד מימות משה רבנו ועד היום.

האם הדברים מהווים מענה למה ששאלת ?

כל טוב ושמחת מועד