הקשר בן המצוות לבן אלוקים - למה מצוות ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/01/21 08:06 יג בשבט התשפא

שאלה

לרב שלום:)

בזמן האחרון אני מרגישה קירבה לקב״ה ורצון לשתף אותו בחיי היום יום שלי , לדבר איתו, לשתף ולהודות לו כמובן ולא רק בנוסח תפילה מרגישה אותו לצידי

אבל כשזה מגיע למצוות נורא קשה לי לעשות את הקישור הזה יותר מצוות בן אדם למקום שהם לא תפילה או ברכות, למשל להסתרק בשבת או לשתוף כלים בשריים בסקוץ נפרד( בקיצור דברים שאין להם נגיעה ישירה לקב״ה)

ומאוד מבאס אותי שזה ככה כי אני כן רוצה לקיים את כל המצוות מתוך הבנה אהבה ושמחה

יש לך אולי עיצות או תובנות שיעזרו לי? או סיבות איך כל המצוות בסוף מתקשרות לאלוקים כי זה נראה לי כל כך רחוק

תשובה

שלום וברכה

את בדרך נכונה.

את בדרך של רצון לקירבה לריבונו של עולם, ולהיות חלק מעולם גדול של מאמינים בו ומקדשים את שמו בעולם.

ועכשיו הגיע הזמן לבנות רבדים נוספים.

המצוות.

כי למצוות יש היקף רחב מאוד של משמעויות בחיי האמונה.

הם מממשות בפועל את האמונה. כמו בחיי האהבה. אנחנו לא רק אוהבים בנפש ובאפלטוניות, אלא גם מממשים אותה בגוף, במציאות הממשית. המצוות הן ההופעה המעשית של האמונה.

כי המצוות מקשרות את כל הרבדים של החיים שלנו – לא רק את הרגשות – אל החיים בצלו של הקב"ה.

כי המצוות מהוות כלי הקושר בין ריבונו של עולם, המופשט מעל ומעבר לכל ההפשטות האפשריות, ואתנו – החיים בתוך המציאות הריאלית.

כי המצוות בונות גם מערכות אחרות של קשר עם הקב"ה. הקב"ה הוא גם אלוהי המשפט והדין, והקשר עימו מבוסס לא רק על אהבה, אלא על כל קשת היחסים הקיימים, כגון על יראה, וקבלת עול, וציות, והכרה בו כמחוקק וכמצווה.

וכל אלה ביחד בונים עולם של אמונה, שמתחיל כפי שכתבת ב"ואהבת את ה' אלוהיך", אך ממשיך ב"והיה אם שמוע תשמעו אל מצוותי...".

כל טוב ויישר כוח