הקשר בין בנים לבנות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/12/20 05:25 טו בכסלו התשפא

שאלה

בס"ד

אני תמיד קורא ושומע על כך שצריך להתרחק מבנות ואסור שתהיה חברה מעורבת וכו' ושאלתי היא:

איזה דברים מותר/אסור לעשות בקשר עם בנות

למה?

ומהיכן זה נלמד?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

מבנה החברה הראוי נתון במחלוקת בעולם הרבני.

כולם מסכימים שאין מדובר בחברה היא מעורבת לחלוטין, ושאין בה קווי הפרדה בין גברים לנשים, ובוודאי שקיימות הלכות מרחיקות, כמו אלה האוסרות ייחוד, קלות ראש, מגע וכדו', וכמעט כולם מסכימים שאין מדובר בערים נפרדות אלא ברמה מסוימת של חברה שלמה. השאלה היא היכן עובר קו הגבול, ומאיזה סיבות.

כמובן שלצורך תשובה מפורטת צריך לכתוב אנציקלופדיה ולא תשובה קצרה.

ובראשי פרקים: המרחיקים יותר מבססים את דבריהם הן על הלכות פרטיות (למשל: ההלכה בשולחן ערוך הקובעת שיש להתרחק מן הנשים מאוד מאוד, ואת זה לא ניתן לעשות בחברה משותפת), והן על טיעונים כלליים, כמו העובדה שההפרדה תוקנה אפילו בבית המקדש - ואם כן קל וחומר בחיים הרגילים. יש כמובן עוד ראיות, אולם אלה שני הסוגים העיקריים.

והטוענים שיש לחיות בחברה שלמה טוענים שני סוגים של טיעונים. חלקם הגדול טוען שאפשר שצריך לחיות בחברה הרבה יותר נפרדת, אולם במצב של היום זה אלו דברים שאינם נשמעים. חלקם הקטן טוען כי ההלכה בכללה מקבלת את דרך הארץ של העולם, ואת הקיום המשותף, ועל בסיסו כאמור מייסדת חיים שאין בהם ייחוד, מגע וכדו', אולם היסוד הוא החיים בחברה שלמה.

כתבתי על כך חוברת שלמה: https://toravoda.org.il/%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%9E%D7%94/.

כל טוב ושמחה