הקפדה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 24/10/21 17:17 יח בחשון התשפב

שאלה

שלום רב,

לפני כשבוע אני והאקס שלי רבנו והוא אמר לי הרבה דברים פוגענים, שבמהלכו הוא כתב שהוא מקווה לא להקפיד עליי.

אני כמובן מרגישה שסתחתי לו אבל עדיין חושבת על המילים שהוא כתב לי שממש פגעו בי. ואני יודעת שכל מה שהוא אמר זה ברגע שת כעס והוא לא התכוון ככל הנראה. אני כמובן חסמתי אותו בכל דרך ככה שלא ייצור איתי קשר.

אני רוצה להבין מזה הקפדה, כי אני מבחינתי סלחתי לו על הכל למרות שהמילים שהוא אמר מהדהדות לי הראש.

אשמח ואודה מאוד להסבר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

"קפידא" = הקפדה, זה קורה כאשר אדם ניפגע ממשהו אחר, או כאשר אדם, או קבוצה של אנשים התנהגו בהתנהגות שאינה ראויה, והצד השני מקפיד על כך, וכועס ושומר טינה על הצד שפגע.

כאשר אדם צדיק היה מקפיד עליך, זה דבר לא טוב, וישנם סיפורים בגמרא שהקפדה של צדיק הביאה גם למותו של האדם, שהקפידו עליו.

גם בימנו, חשוב שאדם לא יקפיד על אדם אחר, כדי שלא ייענש שום אדם בגללך, וכן אדם ידאג שלא יקפידו עליו, כדי שהוא לא יפגע מכך.

על כן הפתרון להינצל "מקפידא" הוא:

א. שלא לפגוע באחרים.

ב. אם פגעת באחרים, לבקש מהם סליחה.

ג. וכן הצד שניפגע, ישתדל אם כל הקושי לסלוח לפוגע בלב שלם למי שפגע בו, 1. כדי שאחרים לא יפגעו בגללו. 2. כאשר אדם מקפיד על האחרים, גם משמיים יקפידו עליו, ואם הוא לא "צדיק" הוא יכול להיענש על כך.

ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן