הקמת האתר לגיוס עובדים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/06/22 12:27 כט בסיון התשפב

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני מתעסק בפיתוח אתרים ותוכנה ובזמן האחרון יש לי הרבה שאלות בעניין הזה

1. אם אני מקים אתר ורוצה לשים פרסומות ואין לי שליטה על התמונות שיסימו בפרסומות. האם מותר להקים אתר כזה?

2. אם אני מקים אתר או קבוצה שעוזרת לאנשים למצוא עבודה ומן הסתם באתר הזה ישלחו עבודות שדורשות לעבוד בשבת ובמקומות עם מראות אסורות ובחנויות שמוכרים דברים לא צנועים וכד". מצד אחד אני עוזר לאנשים למצוא עבודה ומצד שני יש לי הרגשה "בפני עיוור לא תשים מכשול". האם הדבר מותר?

3. אם אני מפתח מחשק מחשב(בלי אלימות ובלי מראות אסורות) ונניח הוא ייצא מעניין. ואנשים יתחילו לשחק בו שעות על גבי שעות. ויכול ליהות שלחלק מאשנשים זה יגרום לביטול תורה - האם מותר ליהיודי להכנס לכל התחום הזה מתחתחילה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם יהיו פרסומות לא צנועות, יש בזה מסייע בידי עוברי עברה,

אבל אין איסור לפתח משחקים, למרות שיתכן שיהיה ביטול תורה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ