הפרת נדר

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 18/01/22 12:50 טז בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב ,

לפני מספר ימים ניסיתי להפסיק לעשן ניסיתי כל טריק ושתיק ולא הצלחתי אני מאוד רוצה להפסיק אז נדרתי נדר שלא אעשן יותר והיצר הרע השתלט והדלקתי שוב , אחרי זה נדרתי שוב ושוב נפלתי , אחרי זה נדרתי נדר ונשבעתי שאם אדליק סיגריה אפילו אלקטורנית שהשם לא יתן לי פרנסה וילדים ויקח לי אפילו את הרגליים מרוב ייאוש אני דיברתי שטויות , את האחרון עוד לא הפרתי אבל אני עומד להישבר איך מתקנים איך מתירים אני לא אנדור יותר אני ממש מפחד מזה

תשובה

שלום וברכה,

לא טוב לנדור בכלל נדרים, במיוחד נדרים שקשה לנו לעמוד בהם, או נדרים שיכולים לפגוע ח"ו בילדנו או בפרנסתנו.

לגבי הנדר שלך, תעשה בהקדם התרת נדרים לפני שלושה אנשים. אם אינך יודע לעשות התרת נדרים, תפנה לרב בית הכנסת שבקרבת ביתך, ותבקש ממנו שיעשה לך התרת נדרים כללי + התרת הנדר שכתבת בשאלתך.

בשורות טובות