הפרדת צמחים חדשים מצמח האם באלוורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/05/22 08:24 כג באייר התשפב

שאלה

שלום,

מזה שנים אני מגדל אלוורה בארגז. החורף הצמח הוציא הרבה 'ילדים' (שאלו צמחים חדשים מתוך שורש הצמח האם). מאז האביב ה'ילדים' האלו גדלו ויש בעיה של מקום בארגז.

האם מותר להפריד את ה'ילדים' ולשים בעציץ חדש או לפחות להפריד ולזרוק כדי לתת מקום לצמח האם?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם הצמח אם יתקלקל בגלל הצפיפות אפשר להוציא את הענפים החדשים, אבל לא לשתול אותם במקום אחר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן