הפרדת המיטות בזמן נידה

חדשות כיפה הרב אייל בן דוד 05/07/22 09:35 ו בתמוז התשפב

שאלה

אנו עומדים לפני חתונה, נישואין שניים ונגור בדירה בה חדר השינה קטן.

בנוסף, לשנינו יש ילדים מתבגרים מהנישואין הקודמים ורצינו לטשטש עד כמה שאפשר שיראו מתי יש זמן נידה ומתי לא. בכל אופן, אני לא האם של ביתו והוא לא האב של בני.

חשבנו על פיתרון להפרדת המיטות בזמן נידה על ידי הגבהה.

מעל המיטה הזוגיות לשים מזרון יחיד לאחד מאיתנו כך שאין הרגשה של תנועה במיטה כשאחד מאיתנו זז בלילה. וזה יוצר מצב של שתי מיטות בגבהים שונים. כמובן מצעים ומיטות נפרדים.

האם מותר לעשות זאת?

אם כן, מה צריך להיות גובה המזרון?

תשובה

שלום וברכה.

בהרבה בתים שבהם יש ילדים גדולים, הרצון הזה קיים.

פתרון פשוט יותר, להרחיק כחמש ס"מ.

אפשר לפרוש שמיכה /כיסוי מיטה על שתי המיטות יחד. כך שבני הבית לא ירגישו.

ברכת ה' עליכם.

איל בן דוד