הפסקת ילודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/07/21 16:47 יז באב התשפא

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני בן 40 ואשתי שתח' בת 39 .

ברוך השם התברכנו ב5 ילדים (3-2) כאשר הקטן בן כשנה וזה שמעליו בן כ 8.

לאחר 4 ילדים החלטנו להפסיק ילודה אך מחשבות שונות לקראת גיל ה 40 שינו את הרצון ואת המציאות.

כעת אנו דיי בטוחים שלא נמשיך בילודה .

אבקש היתר להפסיק את הילודה לשנתיים הקרובות לפחות.

בתודה ובברכה,

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

קביעת מספר הילדים במשפחה כשלכם היא הכרעה של ההורים.

הדבר תלוי בכל כך הרבה משתנים, ורק בני הזוג הם אלה שיודעים את המשמעויות העמוקות של כל הכרעה שלהם.

ההחלטה שלכם היא בגבולות הגיזרה של ההלכה, ואתם אלה שמקבלים אותה, ואת משמעויותיה הרבות.

כל טוב ושבת שלום

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן