הנקה ליד הילדים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/06/21 00:30 י בתמוז התשפא

שאלה

היי כבוד הרב.

יש לי שאלה האם אמא כאשר היא מניקה מול ילדיה מחויבת להתכסות במידה וזה מפריע לאחד מהם?

בתודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

ברמה העקרונית שמירה על צניעות היא גם כשאין אף אחד לידינו כמו שכותב השו"ע (אורח חיים סימן ב) "אַל יֹאמַר הִנְנִי בְּחַדְרֵי חֲדָרִים מִי רוֹאֵנִי".

ואמנם הנקה שנעשית בהסתרה היא צנועה, אלא שהדבר תלוי מאוד בגילאי הילדים.

מול ילדים בוגרים מן הראוי לכסות או להניק באופן שאינו גלוי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן