הנחת תפילין מספר פעמים ביום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/01/22 23:45 יח בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעלי מניח תפילין מידי יום בבוקר ,

ולאחר שהוא מוריד את התפילין מהראש הוא אומר שיש לו פתאום כאב ראש חזק

והוא חושב מחשבות לא טובות.. לפעמים בבוקר הוא מניח ומוריד מהראש ושוב שם על הראש ומוריד וכך שוב ושוב

הוא לקח את התפילין שלו לבדיקה והם נמצאו תקינים רק החליפו לו את הרצועות

קורה שבמהלך היום הוא חוזר להניח שוב תפילין גם כמה פעמים ביום שעה שעתיים אחרי שכבר הניח

מה הרב חושב על כך?

לפי הידוע לי תפילין מניחים פעם אחת ביום.

תודה על המענה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר להניח מספר פעמים ביום, אבל לא ברור לי שזה מה שקורה אצלכם, נראה שיש לזה שורשים אחרים, אולי יש תסמינים של ocd, בימינו הנושא מטופל ואפשר להוציא את התופעה הזאת מהאדם בטיפול מתאים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ