המשך שאלה לגבי ספרים של מדע בדיוני

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/04/21 16:52 כה בניסן התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב!

אתמול שלחתי שאלה בנוגע להאם מותר לי לקרוא ספרים של מדע בדיוני, הסתכלתי היום בתשובות ששאלו כבר על הנושא הזה, חלק הביאו מקורות ואמרו שאסור לעיין בדברים בטלים, וחלק אמרו שמותר, ושאין עם זה בעיה, אני נורא מבולבלת מצד אחד אני לא חושבת שספרים כאלו יועילו לי אבל מצד שני כיף לי לקרוא אותם, מה אני צריכה לעשות?

תודה:-)

תשובה

ב"ה

שלום.

אם את קוראת ספרי מדע בדיוני צנועים מבחינת התוכן שלהם וזה מהנה אותך ותורם לך להתפתחות הקריאה וללמידה של מושגים ומילים שלא הכרת מותר לך לקרוא בהם.זה שלב בחיים והוא חלק ממהתפתחות השכלית של האדם...

וכמו בכל דבר גם בזה כדאי לך להציב לעצמיך גבולות של מה את קוראת? מתי את קוראת? על חשבון מה זה בא?ו\

ואולי גם לנסות אולי לפרוס את תחומי ההתעניינות שלך לתחומים נוספים.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.