המצאות בבית עם פסלים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 20/05/20 10:08 כו באייר התשפ

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

אני ומשפחתי מעוניינים לנסוע בחג השבועות לבלות בוילה, אשמח לדעת האם ישנה בעיה לישון במקום שיש בו פסלים, הפסלים שייכים לבעל הוילה ואנו רק מתארחים שם 2 לילות.

ככל הנראה בעל הבית חובב אומנות ויש בבית כל מיני סוגי פסלים חיות אנשים וכו׳ אשמח לדעת אם יש בכך בעיה.

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

בתורה אמנם כתוב (דברים פרק יב, ג):

"וְנִתַּצְתֶּם אֶת מִזְבְּחֹתָם וְשִׁבַּרְתֶּם אֶת מַצֵּבֹתָם וַאֲשֵׁרֵיהֶם תִּשְׂרְפוּן בָּאֵשׁ וּפְסִילֵי אֱלֹהֵיהֶם תְּגַדֵּעוּן וְאִבַּדְתֶּם אֶת שְׁמָם מִן הַמָּקוֹם הַהוּא".

אך למעשה, אין לפסלים האלו דין עבודה זרה, משום שהם לא נועדו כדי לעבוד אותם אלא לנוי בלבד.

ולכן, אף שיש להקפיד שלא להתפלל לכיוון הפסלים בשום אופן. מותר להימצא במקום שיש בו פסלים לנוי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן