המילה ׳את׳ בתורה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/12/20 15:48 ט בטבת התשפא

שאלה

היי, לפי הבנתי מהקשבה לשיעורים, המילה ׳את׳ בתורה באה להרבות.

לדוגמא: ״את קין״.

בבראשית פרק ד׳ בסוף פסוק א׳ כתוב ״...קניתי איש את-יהוה״.

האם יש משמעות למילה ׳את׳ בציטוט זה?

ואם כן, מה היא?

תודה רבה!

יניב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

זו אכן שיטת רבי עקיבא שכל את בא לרבות. לפי הפשט יותר מסתברת שיטת רי"ש שהמילה לא באה לרבות אלא התורה מדברת בשלון בני אדם. לא בכל מקום פירש רבי עקיבא מה זה בא לרבות , ולכן איני ידוע מה לענות לך בשיטת רבי עקיבא. (נחמיה שעמסוני שאחז בשיטה הזו כמעט "ירד" ממנה כשהגיע לפסוק "את ה' אלוקיך תירא", ובסוף נשאר בה כי התחדש לו לרבות תלמידי חכמים. בקיצור שאלת שאלה טובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן