המוציא

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 10/01/19 19:11 ד בשבט התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום רב, שאלתי היא:

התחלתי סדנת בריאות ששם מעודדים לא לאכול גלוטן וסוכר שזה אומר בלי לחם בכלל. בערב שבת ובשבת בכלל, יש התר לא לאכול המוציא בכלל? או לשתות מהקידוש

אני מניחה שאם אני לא אוכל לחם לא אברך ברכת מזון ויש לי צער על כך כי זו ברכה לפרנסה, האם אפשר לברך על מוציא עם מאכל אחר?

אשמח אם תתייחס לברכת המוציא והקידוש

תודה רבה. מיה.

תשובה

שלום וברכה,

1)לאדם בריא יש חובה לאכול בשבת 3 סעודות שבכל אחת לפחות קצת יותר מכביצה פת. מי שלא יכול יאכל מעל כזית. ורק מי שאנוס יאכל מזונות וכד'.

כשאוכלים מעל כביצה פת (בין בשבת ובין בחול) נוטלים ידיים בברכה ומברכים המוציא ובסוף ברכת המזון. כשאוכלים מעל כזית נוטלים ידיים בלי ברכה, ועדיין מברכים בסוף ברכת המזון.

2) מהקידוש את יכולה לשמוע את המקדש ולצאת ידי חובה בזה שהוא שותה, גם אם לא טעמת מכוס הקידוש. אולם, אם מסיבה שהיא פספסת את הקידוש, עליך לקדש ולשתות בעצמך.

כל טוב