הם ואנחנו

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/08/21 15:55 א באלול התשפא

שאלה

גם החמאס וגם (להבדיל אלף אלפי הבדלות) הציונות הדתית שואפים לשלוט בכל ארץ ישראל, מהים ועד לירדן.

ההבדל הוא שהחמאס ברור מאוד לגבי מה השאלה, מה יעשה ביהודים אם תקום מדינה פלסטינאית מהים עד הירדן. בוודאי שלא יהיו אז יהודים בארץ ישראל, וברי מזל יהיו אלה שיספיקו לברוח מפה ולחיות כפליטים בגולה.

לעומת זאת, הציונות הדתית עמומה מאוד לגבי השאלה, מה יעשה ב 4.5 מיליון הערבים שחיים ביהודה, שומרון וחבל עזה, אם ישראל תחיל את ריבונותה על שטחים אלה.

אין מנוס מלענות על השאלה הזו, משום שברור שברגע שתינתן לאנשים אלה תעודת זהות כחולה, שיוויון זכויות וזכות הצבעה, ישראל תחדל מייד מלהתקיים כמדינה יהודית. אם כך מה התשובה?

תשובה

שלום לך,

אתה מחפש פתרונות מעשיים. אבל אנו מצווים להיות עובדי השם. אם הוא ציוה אותנו בתורה לרשת את הארץ, זו חובתנו, לפעמים מעט מעט אבל במגמה לקיים את מצוותיו.

כמובן שאם אנו יורשים את הארץ וחלילה מקיימים בה את טומאת הגויים שהיו כאן, הרי שאנו כפויי טובה וגם זכותנו לעשות זאת פגומה.

כאשר הולכים בדרכיו, לא נבצר ממנו דבר, וכך כאשר בני ישראל נכנסו לארץ בציווי השם , אחרי יציאת מצרים, הם פנו לכל עם והציעו להם הצעות כאשר אחד מהם , הגרגשי, עזב. השאר העדיפו להלחם.

לכן עלינו ללכת בדרכי השם ואז בעזרתו נצליח.

בברכה דוד לוי

כמה הערות:

1. ישוב הארץ במאתים השנים האחרונות החל מתלמידי הגר"א שהדריך אותם שאנו משתדלים מעט ואז הקב"ה מסייע ואז אנו מגבירים את ההשתדלות.

2. אם היינו מספרים ליהודי באושוויץ שבעוד פחות מ 3 שנים תקום מדינה ליהודים, נראה לי שזה יותר הזוי מכל דבר אחר, ובודאי משאלותיך. בכל אופן זה קרה.

3. את מספר הערבים שציינת תחלק בחצי.