הלכת יציאה מהארץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/02/20 12:36 טז בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה.

הבנתי שיש איסור יציאה מהארץ.. כלומר שאסור לטוס לארצות אחרות.

אך שמתי לב שישנם אנשים חרדיים (אני לא באה לשפוט אני פשוט שואלת מתוך סקרנות), שיוצאים מהארץ לקברי צדיקים או למקומות ציון של צדיקים, בארצות אחרות.

האם מותר לצאת מהארץ לשם דברים מסויימים כמו קברי צדיקים או שהאיסור הוא כללי, ולא אמורים לצאת מהארץ בכלל? (אלא אם כן זה מקרים של פיקוח נפש).

תשובה

בסד

שלום וברכה

איסור היציאה הותר לצורך לימודים לשאת אשה ומסחר. לכן סוחרים יוצאים. וכן מי שמרגיש שבקברי צדיקים מוסיף לו יראת שמים נראה שאפשר להגדיר כלימוד. אבל ברור שיש צדיקים רבים בארץ שאפשר להתפלל שם (מערת המכפלה מירון ועוד הרבה תנאים ואמוראים). כמו כן אם יהודי מאד חלש יכול לנסוע להתאוורר ולהשיב נפש אבל שלא יעשה שקר בעצמו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי