הלכות שמירת הלשון- הספר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/08/22 11:20 יג באב התשפב

שאלה

שלום,

בספר "הלכות ומושגים בשמירת הלשון" של החפץ חיים,יש 2 תאריכים עבריים בכל דף שמאל, הבנתי שיש דף הלכה ויש דף מוסר.

האם צריך להתחיל את הספר מהתאריך העברי נכון להיום,או בחירה רנדומאלית בקריאה?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

החלוקה לתאריכים נועדה למי שרוצה להספיק ללמוד את הספר בתוך תקופה מסוימת: יש חלוקת תאריכים ללימוד שמסתיים תוך שנה וכד' (וודאי כתוב בהקדמה לספר).

אם תתחיל בתאריך של היום, תגיע בפרק זמן לסוף הספר ואחר כך תחזור להתחלה - עד שתשלים את הספר ותגיע למקום שבו התחלת היום.

אם אתה לא מתכוון להספק שמתוכנן בחלוקת התאריכים, אלא מעוניין ללמוד את הספר בקצב שלך. כדאי להתחיל מהתחלה וללמוד בכל פעם לפי הפניות שלך.

בהצלחה!