הלכות שבת.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/03/21 16:26 ו בניסן התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

האם בשבת \יום טוב מותר להרכיב גביעים מפלסטיק של יין -כלומר לחבר את הבסיס לכוס?

תודה ושבת שלום!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הואיל ומדובר בהרכבה שיוצרת כלי וגם לא מיועדת אחר כך לפירוק נראה לי שאסור לעשות זאת וצריך להכין את הגביע מיום שישי.

מתוך פניני הלכה:

כשם שאסור לבנות ולסתור בבית, בקרקע ובאוהל, כך אסור לבנות ולסתור כלי. 5 לפיכך, אסור לתקוע את ידית הפטיש או המטאטא בתוכו. אם התקיעה קבועה - האיסור מהתורה, ואם החיבור ארעי - האיסור מדברי חכמים (שבת קב, ב; שו"ע שיג, ט; שיג, ו)...

וכן אסור להרכיב רגל של כסא או שולחן שנתפרקה. וכן אסור להדק גומיה לרגלי הכסא או השולחן, וכן אסור להסירה.