הלכות שבת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 26/01/21 22:42 יג בשבט התשפא

שאלה

שלום וברכה,

ברצוני לברר כמה שאלות בהקשר להלכות שבת:

1. האם מותר בשבת להשתמש בוילון גלילה קפיצי? ( דומה למסך מקרן שמושכים למטה ובמשיכה מהירה הקפיץ משתחרר ומעלה את הוילון למעלה).

2. אין לי עדיין שעון שבת, וברצוני להשאיר אור קטן בחדר לק"ש שעל המיטה וכו.. הבעיה שאני מאוד רגיש לאור וקשה לי לישון עם אור בחדר.

האם מותר לכסות את המנורה (לא led) בספר או בגד על מנת לכסות את האור בזמן השינה? כשאני מוריד את הבגד מהמנורה הוא חמים, יש חשש לגיהוץ?

3. בדיעבד , מה עושים כשמגלים לאחר שנכנסה שבת שהשעון מעורר דלוק והוא יצלצל מוקדם בבוקר ולא יפסיק את הרעש ללא לחיצה על כפתור?

4. אני עדיין לא שומר את כל השבתות במלואן.

אם בזמן כניסת שבת אני נמצא מחוץ לעיר שלי ואני נוסע הביתה ומתכנן לשמור את המשך השבת בבית. האם זה אומר שאני ברשות הרבים? אסור לי להעביר כל חפץ בביתי מחוץ לארבע אמות? ומה אם אני מתלבש, כשאני הולך ארבע אמות זה נחשב חטא?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

1. מותר, אם יש בכך צורך בשבת.

2. תוכל להשאיר אור מחוץ לחדר שינה שלך, ולומר שם קריאת שמע ומיד להיכנס למיטה.

הפתרון שהעלתה בשאלה, מעיקר הדין מותר, אך זה יכול להוות סכנה.

3. אם זה שעון מכני, אפשר למנוע את הצלצול ע"י הורדת הכפתור בשינוי.

אם זה שעון מעורר חשמלי / פלאפון, אין מה לעשות,

אפשר להניח על השעון מעורר שמיכות וכדו', שימעיטו את הרעש של הצלצול שבשעון המעורר.

4. מותר לך לטלטל בביתך.

בשורות טובות