הלכה מן השמים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/12/21 16:20 כו בטבת התשפב

שאלה

בס"ד

שלום, ראיתי ב2 מקומות שכתוב שלא לומדים הלכה מהשמיים ( יצתה בת קול מן השמיים ואמרה הלכה כרבי אליעזר.. ונאמר שם שלא בשמיים היא..)

אז 2 שאלות שעלו ..

הסיפור עם רב אשי שחלם על מנשה "חברנו" ומנשה אמר לו בחלום את ההלכה של בציעת הפת , איך למדנו הלכה למעשה מחלום בעצם ?

שאלה שנייה זה על ספר שו"ת מן השמיים , אפשר באמת לנהוג הלכה למעשה מהספר ? אם לא לומדים הלכה מן השמיים

תשובה

לשואל שלום,

העיקרון הוא נכון. הכוונה היא שאין סמכות לשמים לפסוק הלכה, אך כמובן ניתן להשתמש בכוחות רוחניים כדי לגלות סברות חדשות או מקורות עלומים. השאלה היא שאלת הסמכות, וכאן אומרים "לא בשמיים היא".

א. המקור הוא בסנהדרין ק"ב עמוד ב' שם נאמר לבצוע מהמקום שנאפה היטב.

ב. ההתייחסות לספר זה היא ככל ספר הלכה עם סברות ועקרונות, אין שום התייחסות מיוחדת כיוון שנכתב מן השמים.