הכשרת כיריים אינדוקציה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/03/20 02:16 כז באדר התשפ

שאלה

עברנו דירה בקייץ ואני משתמשת כרגע בכיריים אינדוקציה.

לאור המצב נישאר בפסח בבית .

האם ניתן להכשיר כיריים אינדוקציה לפסח?

כיצד ניתן להכשיר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראוי להשתמש בכירים רגילות מיוחדות לפסח, יש בכרי אינדוקיה זכוכית שלפי האשכנזים לא מכשירים כלל, ואילו לפי הספרדים אפשר לנקות היטב ולהשתמש. אבל נראה מכיוון שגם בין הספרדים יש פוסקים שאוסרים להשתמש בזכוכית שהשתמשו בה בחם בחמץ, ולכן ראוי לערות מים חמים ולחמם בחום מירבי לפני פסח (על ידי סיר שמעל למקום), לאחר מכן להשתמש. בני אשכנז עדיף שיהיה להם כירים נפרדות, אבל בשעת דחק כמו עכשיו, שאי אפשר לקנות, אפשר לסמוך על הדעות המקילות ומצריכות נקוי וערוי מכלי ראשון.

בניסן נגאלו ובניסן עתידין להגאל

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .