הכשרת כיורים אינדוקציה לפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/03/21 20:08 ה בניסן התשפא

שאלה

איך מכשירים כיורים אינדוקציה לפסח???

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הכשרת כיריים אינדוקציה לפי הספר פניני הלכה:

כיריים אינדוקציה: המשטח שעליו מניחים את הסירים כזכוכית אטומה, אולם שלא כמו בכיריים קרמיות שבהן מקור החום במשטח הקרמי, באינדוקציה מקור החום בסיר שמתחמם על ידי שדה מגנטי, ומהסיר החום מתפשט לתבשיל ולמשטח שעליו הוא עומד. החמץ עלול להיבלע במשטח-הכיריים בעקבות מאכלים שגלשו מהסיר למשטח, וחלקם נותרו דבוקים לסיר בתחתיתו והמשיכו להתחמם עמו. לפיכך, הכשרת כיריים אלו בניקוי ועירוי, וכדי להכשירם מהגלישה שהיתה דבוקה מתחת לסירים, יש להרטיב במים את תחתית הסירים כשהם ריקים, ולחמם אותם על המשטח כרבע שעה, וכבולעו כך פולטו...

https://ph.yhb.org.il/04-11-02/