הכל מהשם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/01/22 11:56 כו בשבט התשפב

שאלה

שלום לרב. אני מקשיב לשיעורים רבים של הרב שלום ארוש ומקבל כוחות מדיבוריו.

יש לי שאלה לגבי איזה עניין שהרב ארוש תמיד אומר שהכל מהשם ואם אשתך צועקת עליך אז השם צועק עליך וצריך לשתוק ולא לענות ורק לפייס ואם הילד שלך מקלל אותך אז השם רוצה בכך ואם עקצו אותך ב 100,000 שקל אז השם לקח לך ועל זה הדרך ואין שום דבר בעולם מלבד השם ואין בני אדם ואין כלום כל מה שקורה לך השם עושה לך בהשגחה פרטית.. אז אני שואל האם כשמשהו פורץ לביתך ורוצה לגנוב ממך אז צריך לתת לו לגנוב כי השם רוצה בכך או אם משהו מתכוון לאנוס משהו אחר במובן המיני אז גם את זה השם רוצה וצריך לומר זה מה שהשם רוצה או ששופכים חומצה לגרון של ילדה תמימה גפ את זה השם עושה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

חלילה. לא זאת כוונת הרב ארוש.

אני מבין שכוונתו שכל מה שקורה לאדם וזה לא בבחירתו ואין לו איך למנוע את זה או לעשות דבר כנגד זה, זה מהשם.

אבל כל מה שתלוי בבחירת האדם, או שהוא יכול למנוע או להאבק כנגד מישהו שרוצה לפגוע בו או במישהו אחר, זה לא מהשם, אלא זה מוטל עליו.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן