להצליח להגיב באיפוק גם כשמעצבנים אותי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/08/22 02:36 יג באב התשפב

שאלה

שלום.

היום ישבתי עם כמה מהחברים שלי והם האירו את עיני לזה שלפעמים אם מישהו פוגע בי מזלזל בי או מעליב אותי אני יכולה להיות מאוד רעה

מצד אחד אני אומרת למה שאני אהיה נחמדה למי שלא נחמד אלי אבל מצד שני אני רוצה להיות בן אדם יותר טוב

אני אשמח לעזרה לאיך לשפר את ההתנהגות שלי

תודה רבה

תשובה

היי לך.

התחושות שאת מתארת בשאלה נשמעות בהחלט לא קלות. מצד אחד יש את הרצון להיות בן אדם טוב, ומהצד השני, קורה שיש התנהגות קצת פוגעת כלפי אדם אחר. תחושות אלה הן טבעיות ונורמליות, הרי אנחנו אנשים ולא רובוטים, יש בנו רגשות וצורך להגן על עצמנו מפני דברים שפוגעים בנו או שגורמים לנו להרגיש רע. וזה בסדר, ולגמרי חלק מהחיים שלנו.

חלקים מרכזיים באישיות שלנו מורכבים מהתנהגות של אדם ביחס לכל מיני סיטואציות ומצבים בהם הוא נמצא. זאת אומרת, יכול להיות שאנחנו באופן כללי מכירים את ההתנהגות שלנו, אבל בגלל משהו מסוים, ההתנהגות פתאום משתנה ואולי אפילו מפתיעה אותנו או את הסובבים. אני חושבת שאפשר לראות את זה כיתרון, כי החיים שלנו משתנים ודינמיים, ככה שאפשר לראות ולהבין שגם ההתנהגות שלנו כזו.

למזלנו, התנהגות ניתנת לשינוי אם רוצים, ונראה שאת בהחלט רוצה ומבינה את החשיבות.

אז מה אפשר לעשות? הנה כמה דרכים שתוכלי לשקול ולבחון.

1. התבוננות אקטיבית (או פעילה)

אני מציעה שלמשך כמה ימים (אפילו שבוע), תבצעי סוג של בחינה עצמית על מצבים וסיטואציות שאת נתקלת בהם. בימים אלה כתבי לעצמך בדף ייעודי מוכן לפני בכמה נקודות סיכום ממוקד. לדוגמא:

מה קרה? מה זה גרם לי להרגיש? איך זה גרם לי להתנהג?

ההתבוננות הזו יכולה לעזור לנו להבחין האם יש מקרים מיוחדים שכדאי לשים לב אליהם יותר, ואולי לשנות בצורה מסוימת לפעמים הבאות, אם יהיו.

הרעיון הזה יכול להוות בסיס לדרך השנייה שחשבתי עליה (במיוחד בשבילך :) )

2. התבוננות לאחר מעשה

בהנחה שביצענו את הדרך הראשונה, נוכל לקחת מהסיכום שלנו (שיכול להיות טבלה, נקודות, מלל בלבד, או כל דבר אחר שעוזר) את החלק של- איך התנהגנו באותו רגע ולכתוב- מה הייתי יכולה לעשות במקום? האם הייתי יכולה להתנהג אחרת? להשתמש במילים אחרות? להתעלם? לבקר בצורה מכבדת? לנסות להתפייס?

הדרך הזו לדעתי פותחת את הראש להתנהגויות אחרות שיכולות להגיע ממני, כאלה שעד היום לא הייתי רגילה אליהם. וגם אם בפועל לא ביצעתי אותן, אני מתחילה להיות מודעת לאפשרות של שימוש בהן בהמשך.

3. אני זה אתה

דרך נוספת שאפשר לבחון, והיא אולי קצת מאתגרת, היא לשים את עצמנו בנעלים של האחר. אם במקרה אני הייתי זו שפוגעת (בכוונה או שלא בכוונה), לחשוב איך הייתי רוצה שהעניינים יסתדרו? זה יעזור לנו להבין בצורה מסוימת את הצד השני (כביכול הצד ה"רע" יותר).

נקודה נוספת היא פשוט להגיע לסיטואציה עצמה, ובאותו רגע לחשוב אם מה שאני הולכת לעשות מתאים בעיני. אם לא אתחרט עליו אחר כך, כשאחשוב על מה שהיה.

חשוב לזכור שזה שאנחנו רוצים להיות טובים יותר, לא אומר שצריך לספוג עלבונות כדי לא לפגוע, אלא לתקשר בצורה שתבהיר לשני שנעשה פה עוול, ושיש כאן צורך לסדר את העניינים בצורה בוגרת ומכבדת. זה אפשרי.

ועוד תזכורת קטנה ברשותך: שיפור מגיע בהדרגה. לאט לאט מתקדמים עד שמגיעים למטרה שלנו, בעז"ה.

לסיכום, בחנו קצת מה כוללת ההתנהגות שלנו, ראינו שהיא משתנה ממש כמו החיים, והצענו כמה דרכי פעולה אפשריות לשינוי ושיפור ההתנהגות.

אני מזמינה אותך בחום לחזור אלינו, להתייעץ ולשתף אותנו כאן באתר, בשיחת טלפון ל:8298* או בווצאפ ל:0524683927. נשמח לשמוע ממך.

בתפילה שנשתפר תמיד,

הילה