היכן בדיוק מקום הנחת תפילין של ראש?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 16/11/20 09:08 כט בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

צריך שכל התפילין של ראש יהיו במקום גדילת השערות בקדמת הראש? או בסדר שקצת מהתפילין של ראש יורדות מעבר לשערות ? וצריך שהתפילין יהיו על המקום שגודלות השערות או שאפשר שיהיו גם על שער שגולש קצת מעבר כמו פוני ? ומה אם אדם שנשרו שערותיו, איפה ידע להניח בראש את התפילין? את הקשר של תפילין של ראש שבאחורי הראש מניחים על הגומא( למי שיש) או מעליה?

תשובה

שלום וברכה,

מקום הנחת תפילין של ראש בחלקו הקדמי הינו במקום גידול השערות הקדמיות של הראש.

כל התפילין צריכות להיות על מקום גידול השערות. ויש לדאוג שהתפילין לא זולגות כלל קדימה לכיוון המצח (אחרי מקום גידול השערות).

הקובע לעניין זה הוא לא השיער עצמו (פוני וכדומה) אלא שורשי השיער.

גם אדם שהתקרח צריך להעריך היכן היה מקום שערות ראשו הקדמיות, ושם הוא צריך להניח את התפילין (לא נמוך מדי ולא גבוה מדי).

כמו כן, יש להקפיד להניח את התפילין בדיוק באמצע (בין העיניים).

לגבי המקום האחורי שבו יש להניח את קשר התפילין הוא מעל הגומה שבעורף.

בהצלחה רבה,

הלל