הייתי רוצה לצאת עם מישהי ספציפית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/21 13:25 יג באב התשפא

שאלה

שלום רבה כבוד הרב, ברצוני לצאת עם נערה מסוימת (גם אני נער), רציתי לדעת האם יש תפילה שאוכל לשאת על מנת לבקש מהשם לעזור לי לצאת איתה. תודה רבה מראש והמשך שבוע נעים.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

משמעות התפילה, היא לבקש מד' שישפיע על המציאות שתנהג לפי מה שחשוב לך וזה טוב יפה. השאלה היא אם אפשר לבקש מד' שהמציאות תנהג בניגוד למה שחשוב לריבון עולם?

האם גנב יכול להתפלל להצליח בגנבה בלי להיתפס? שחקן כדורגל שמשחק בשבת יכול להתפלל לניצחון של הקבוצה שלו שמחללת שבת?

תאר לעצמך שאדם אלים שרוצה להכות אותך, יבקש ממך שתיתן לו מקל כדי שיוכל להכות אותך יותר חזק...

אתה צריך לשאול את עצמך האם נער שיוצא עם נערה מתנהג על פי התורה? האם הדברים שקורים בין נער ונערה שיוצאים קבוע, זו מציאות שמתאימה לרצון ד' בעולם.

אם אתה יודע שכל מה שתעשה עם הנערה הזאת זה רק מעשים של חסד ותיקון רוחני, אז אפשר להתפלל על כך.

אבל אם מה שתעשו יחד אלו דברים שלא תואמים את רצון ד' כפי שהוא כתוב בתורה ובהלכה - אז בתפילה כזאת יש חוצפה כלפי ריבון עולם.