הטבלת כלים

חדשות כיפה רבני כושרות 29/04/21 22:44 יז באייר התשפא

שאלה

שלום רב

שנה שעברה בתקופת הסגר כאשר לא ניתן היה להטביל כלים ניתן היה למכור כלים דרך צהר לגוי...( אחרי הסגר חזרו לבעלותנו)

אני זוכרת שביקשתי למכור כלים חדשים שהיו לי במחסן שמא אזדקק להם בחג.

בשנה שעברה השתמשתי בחג בכלי והשנה העברתי אותו לימות השנה. עלה לי חשש שמא זה היה גם כלי חדש ...למרות שלמיטב,זכרוני זה היה כלי שגם השתמשתי בו לפני שנתיים ום כל טבלתי אותו ושבכלל לא עשיתי שימוש באותם כלים שמכרתי דרך צוהר..

כך שזה ספק קל שהכלי היה חדש ולא הטבלתי

בכל מקרה ניקיתי אותו והטבלתי היום ועכשיו רואה בתחתית החיצונית של הסיר מעט צהבהבות...

האם זו חציצה?

תשובה

שלום וברכה

צבע שאינו ממשי אינו חוצץ.

למשל: אם תעבירו את האצבע ולא תרגישו את הצבע הוא איננו מהווה חציצה.

בברכה

יצחק דביר