הטבלת כלים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/01/21 12:15 ו בשבט התשפא

שאלה

שלום

שאלה שמעט מטרידה אותי

שבוע שעסר קיבלנו גריל גז חדש עם רשת יצוקה .

מיהרתי להטביל את הרשת והטבלתי אותה מס פעמים ולא ראיתי עליה דבר.

כשהגעתי הבית שטפתי והנחתי על השיש. היה נדמה לי שב2 נקודות רואה מעט חץלבן כשהרטבתי עם היד זה נעלם.

אציין שלא הייתה מדבקה על הרשת. הרשת החדשה הייתה בתוך ניילון עם נייר דבק שסגר ...

אחרי שעתיים חשבתי שזה אולי מהנייר דבק (למרות שכלל לא בטוחה) ורצתי להטביל שוב אך ליד הבור הבחנתי שיש מעט חלודה שכנראה נוצרה כי לא ייבשתי.

בכז הטבלתי..

בשבוע שחלף ישבתי שבעה ובני המשפחה השתמשו בזה מס פעמים. לא נראה לי שאפשר לנקות לגמרי בשביל להטביל שוב ואני גם מאוד טרודה בעמים אלה ..

תשובה

שלום וברכה

גם אם הייתה חציצה קטנה בכלי - בדיעבד טבילת הכלי כשרה.

כל טוב