הטבלת כלים חדשים בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/11/20 12:18 כב בחשון התשפא

שאלה

הרב שלום אמא שלי קנתה כוסות וכלים חדשים ושחכנו להטביל את זה לפני שבת במרקווה כלים ובעצם היא קנתה את זה לשבת כי לא היו לנו מספיק כלים אז האם מותר ואפשר להטביל את הכלים בשבת. אחי שהוא לומד בישיבה אמר שאסור אבל אני שואלת בכל זאת תודה רבה רווית

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית דעי לך שאם אחיך אמר הלכה אז יש לך על מי לסמוך הרי הוא לומד בישיבה והוא תלמיד חכם!

ועוד תדעי לך שכתוצאה מהגלות של עם ישראל מאז חורבן בית המקדש יש הרבה מאוד מחלוקות הלכתיות ויש אומרים שמותר ויש אומרים שאסור. אולם מה שקובע זה מה שנפסק בשו"ע שאותו כתב מר"ן (מאתיים רבנים נסמך).

ועל פי מה שכתוב בשו"ע מותר להטביל כלים חדשים בשבת במקווה כלים ולברך על טבילתם.

וזה לא נקרא " מתקן מנא" מפני שאין התיקון ניכר .

תפני את אחיך לדברי השו"ע באו"ח סימן שכ"ג סעיף ז ששם יש 2 דעות האחת מתירה והשניה אוסרת

ויש לנו כללי פסיקה שאם יש 2 דעות האחת היא "סתם" והשניה היא "יש אומרים" פוסקים בדרך כלל לפי הדעה הראשונה.

וכמובן כמובן שיש חולקים וסוברים כמו הדעה השניה (כך סוברים חלק מהפוסקים האשכנזים)

אולם גם לשיטתם אם במזיד אדם הטביל את הכלים בשבת במקווה כלים הכלים מותרים בשימוש.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.