החמרות יתר על המידה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 13/12/21 00:27 ט בטבת התשפב

שאלה

שלום,

אבא שלי מחמיר מידי לטעמי, והייתי רוצה לחיות את חיי בצורה דתית אך פחות חזקה מאבי. הבעיה שלי היא שאני לא יודע את ההלכות היבשות. ראיתי הרבה דברים שעשינו בבית, ואני לא יודע אם זו ההלכה או שזו החמרה על ההלכה. אשמח לקבל עצה איך להמשיך לשמור על הדת בלי ליפול (מחוסר ידע).

בתודה מראש.

תשובה

לשואל שלום, כתבתי בעבר תשובה מפורטת על החמרות.

אני ממליץ לקרוא אותה כאן: קישור לתשובה

בכל אופן, כדי לדעת את עיקרי הדינים בכל הלכה יש ללמוד הלכה בצורה עקבית. אני ממליץ ללמוד מתוך קיצור שולחן ערוך 'מקור חיים' או 'ילקוט יוסף'.

בהצלחה