החמרות בדת עם בני משפחה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 24/10/21 15:21 יח בחשון התשפב

שאלה

שלום,

שתי שאלות:

א. אנחנו בבית אוכלים כשרות גבוהה, האם בסעודות משפחתיות כשכל הדודים באים מותר לנו לאכול מהאוכל שהם מביאים (כולם אוכלים כשר, לא כשרות מהודרת, וחלקם מחללים שבת)? הפחד שלי זה שהם יפגעו שאני לא אוכל את האוכל שלהם.

ב. האם מותר ללכת למלון שמהחלונות שלו רואים את הבריכה המעורבת?

בתודה אביב

תשובה

שלום וברכה,

א. זו שאלה מאוד מורכבת, משום שהיא תלויה בעוד עניינים חוץ מסוג הכשרות של המוצר שהנכם רוצים לאכול, כגון: באיזה סוג מוצר מדובר? כיצד הם מבשלים את זה בביתם? וכן בעיית חילול שבת שהזכרתם...

ב. יהיה מותר, רק אם יש לכם אפשרות להימנע מלהסתכל לכיוון הבריכה המעורבת, כאשר היא פעילה.

בשורות טובות