החלפת שם

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 28/07/21 15:35 יט באב התשפא

שאלה

שלום,

שלום קוראים לי פינחס וכך אני גם כותב את שמי, לאחרונה שמתי לב שהשם לי בתעודת זהות דרכון ועוד כתוב פנחס ללא האות י ואני לא אוהב לרשום את שמי ללא האות י.

אני רוצה ללכת לשנות את השם בתעודת זהות לפינחס האם יש לזה משמעות לעם י או בלי כלומר האם ללכת לשנות או להשאיר כבר ככה

תודה.

תשובה

שלום וברכה,

אין משמעות הלכתית למה שכתוב בתעודת זהות, העיקר זה כיצד אתה ומשפחתך כותבים את שימך.

בכל אופן, אם זה מפריע לך כיצד שימך רשום בתעודת זהות, הנך מוזמן לשנות.

ברכה והצלחה