החילוני המוזר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/07/21 11:43 טז באב התשפא

שאלה

יש לי בבית אח מוזר הוא מצד אחד משוויץ שהוא צם בתשעה באב אבל אחר כך הוא מנבל את הפה למה הוא מתנהג ככה ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כולנו בני אדם, לכולנו יש יתרונות וחסרונות. אני מניח שהקושי שלך עם אחיך איננו בכך שהוא 'מוזר' אלא בכך שהוא עושה דברים שפוגעים בך או מרגיזים אותך.

אני מאמין שפתרון אמיתי לחיכוכים וקשיים בין אישיים צריך לבוא על ידי שיחה ישירה. שיחה שנועדה ליצור שלום, להרבות אהבה ואחדות. זו שיחה שכל אחד מגיע אליה בידיעה שהוא יצטרך לוותר על משהו כדי להרוויח את הקשר הטוב והקרוב.

משוחחים בענווה, בהקשבה הדדית. לא מאשימים, לא מסבירים לזולת כמה הוא גרוע וכו' - זו לא שיחה אלא מריבה.

שיחה נעשית כשכל אחד מבין שגם הוא לא בסדר. כל אחד רוצה לשמוע מהשני מה מפריע ומה קשה לו כדי לתקן את עצמו ולמצוא מתוך כך. תיקון לקשר בין שניכם.

אני סבור שזו הדרך לפתור את הקשיים שאתה מעלה בשאלה שלך.