הזכרת טל ומטר בתפילת יחיד בשמיני עצרת

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 10/08/21 13:02 ב באלול התשפא

שאלה

כבוד הרב,

עקב המצב הרבה נאלצו להתפלל ביחידות בשנה שעברה, ויתכן שח"ו גם השנה. האם יחיד מזכיר גם במוסף בשמיני עצרת "משיב הרוח ומוריד הגשם"?

תשובה

שלום וברכה,

כתב השו"ע באו"ח סימן קי"ד הלכה ב':

אסור להזכיר הגשם עד שיכריז השליח ציבור. הלכך אף אם הוא חולה או אנוס לא יקדים תפלתו לתפלת הצבור לפי שאסור להזכיר עד שיאמר שליח ציבור אבל אם יודע שהכריז שליח ציבור אף על פי שהוא לא שמע מזכיר ומטעם זה הבא לבית הכנסת והצבור התחילו להתפלל יתפלל ויזכיר אף על פי שהוא לא שמע משליח ציבור:

כלומר, יחיד אומר "משיב הרוח ומוריד הגשם" החל ממוסף של שמיני עצרת, גם אם לא שמע את הכרזת הש"ץ "משיב הרוח ומוריד הגשם", אולם עליו להמתין עם העמידה של מוסף עד לאחר שידע שהציבור בעירו כבר התחילו תפילת מוסף.