הזזת עציצים בגינה, מהבית לגינה. שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/09/21 00:00 ג בתשרי התשפב

שאלה

בס"ד

שלום רצית לשאול:

1. מותר להזיז עציצים בגינה (לצורך מיקומם/ לצורך יופי)?

1ב. אם כן אז בשבילם (לדוגמא אזור שמש/ אזור גשם) אסור נכון?

2. אצלנו יש עציצים בבית הנמצאים על תחתית (עציץ שאינו נקוב), ומתי פעם אנחנו מוצאים אותם לגינה ושוטפים אותם (כלומר משקים אותם בהרבה מים) ואז מחזירים. יש בכך בעיה של זורע (כלומר בהזזת העציץ מהבית לגינה ולהפך)?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. מותר להזיז עציצים בגינה כשאין כוונה להוסיף גידול, ולכן לצורך יופי אפשר להקל. אמנם יש אחרונים שמחמירים בכך אבל נראה שאפשר להקל.

2. העברת עציץ מהבית לגינה רק לשטיפה אפשר להקל שאין בכך איסור בשביעית, אתה מוציא רק להשקות ולא להשאיר שם.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ