הזדהות כיהודים בחו"ל במקום בו יש אנטישמיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/02/21 12:19 כ בשבט התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמי יעל וברצוני לשאול שאלה שמעניינת אותי מאוד ואשמח לקבל עליה תשובה...

עד כמה אדם יהודי צריך לשמור על זהותו היהודית בחו"ל אם יש בו פחד מאנטישמיות?

(הכוונה היא לשפה העברית, לבוש וכו'...)

תודה רבה מראש,

ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

התנהגותו של יהודי בחו"ל מפגישה שני עקרונות:

ראשון בהם הוא לשאת את יהדותנו כשליחי ריבונו של עולם, לא לחליף את לשוננו או את בגדינו, ולא להסתיר את היותנו שמחים מאוד על שייכותנו לעם הזה ועל הזדהות מלאה ככאלה.

שני בהם הוא לשמור על עצמנו, לא לעשות דברים שמסכנים אותנו לחינם, ולא ללכת בצורה שלא מאפשרת לנו להגן על עצמנו.

לאור שני העקרונות האלה יש לפעול.

נקודת המוצא היא להזדהות כיהודי. חז"ל אף מתחו ביקורת על משה רבנו, בכך שבנות יתרו הכירו אותו כ"איש מצרי", והוא לא היה לבוש כיהודי. ברם, אם מדובר במקום מסוכן, בו האנטישמיות מרימה ראש, ואכן יש סכנות ממשיות - לא לדפוק את הראש בקיר, ומותר להסתיר.

כל טוב