הוצאת זרע לבטלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/01/22 23:41 יח בשבט התשפב

שאלה

היי הייתי משתולל בעבר והייתי מוציא זרע לבטלה . אפשר לתקן את זה אם אני אצום ביום כיפור והשם יסלח לי? וכמה זמן לוקח ניקוי נשמה אם הייתי מוציא זרע לבטלה? תודה מראש!!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין מושג שאי אפשר לתקן, כל זמן שהנר דולק אפשר לתקן. התיקון הוא בכך שאדם צריך לשמור עיניו מראות דברים לא צנועים, ולהיות בחברה דתית וצנועה, וכן ללמוד הרבה תורה, בראתי יצר הרע בראתי תורה תבלין.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ