הוספת שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/08/22 09:34 יח באב התשפב

שאלה

שלום רב,

לא קיבלתי את תשובתי , ללא קשר למתקשרת. האם מומלץ להוסיף שם שני ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

קשה לי לשתף פעולה, עם המלצות של תקשור. אתה נעזר במתקשרת ופונה אל רב במקביל = "אלו ואלו דברי אלוקים חיים" (חס וחלילה). לטעמי זה משפיל את התורה.

ציינתי בפניך את הפסוק: "תמים תהיה עם ד' אלוקיך".

מפרש רש"י: "התהלך עמו בתמימות ותצפה לו ולא תחקור אחר העתידות, אלא כל מה שיבוא עליך קבל בתמימות ואז תהיה עמו ולחלקו". כלומר לא לעסוק בהשפעות על הגורל אלא להאמין שהקב"ה מנהיג עולמו בטוב.

בעניין שינוי שם כותב הרמב"ם (הלכות תשובה פרק ב'): "מדרכי התשובה להיות השב צועק תמיד לפני השם בבכי ובתחנונים, ועושה צדקה כפי כחו, ומתרחק הרבה מן הדבר שחטא בו. ומשנה שמו, כלומר: אני אחר ואיני אותו האיש שעשה אותן המעשים, ומשנה מעשיו כולן לטובה ולדרך ישרה..."

מכאן שיש מקום לשנות את השם בתוך תהליך של תשובה עמוקה ורחבה. שינוי התנהגות עמוק, קבלה רחבה של עול תורה ומצוות. בתוך שינוי רחב ומקיף כזה יש מקום גם לשנות את השם.

בהצלחה!