הוספת שם שני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/08/22 12:13 יז באב התשפב

שאלה

שלום רב,

שמי אלכס (שם מלא אלכסנדר), לאחרונה חשבתי על הוספת שם שני (כמו צוריאל ,יהודה או אלקנה).

אני קרוי על שם סבי שעדיין בחיים.

אני בשנתיים וחצי האחרונות מאז תחילת הקורונה חש חוסר מזל בין אם בזוגיות או פרנסה תואר וכו'.

יצרתי קשר גם עם מתקשרת והיא אמרה שהייתה עליי עין רעה ושניקינו את זה והמזל אמור להפתח והיא גם אמרה לי שאפשר להוסיף שם שני

שזה משהו שיכול לעזור .

השאלה שלי איך ניתן לעשות זאת ? האם אחד מהשמות שנתתי הוא שם טוב ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

התורה וההלכה אינם שייכים ל-'משפחה' של המתקשרים.

כתוב בתורה (ספר דברים פרק יח): "לא ימצא בך... קסם קסמים מעונן ומנחש ומכשף וחבר חבר ושאל אוב וידעני ודרש אל המתים כי תועבת ד' כל עשה אלה ובגלל התועבת האלה ד' אלהיך מוריש אותם מפניך תמים תהיה עם ד' אלהיך. כי הגוים האלה אשר אתה יורש אותם אל מעננים ואל קסמים ישמעו ואתה לא כן נתן לך ד' אלהיך..."

דרך התורה נאמרת כאן בפירוש: "תמים תהיה עם ד' אלוקיך".

אני לא אומר שמתקשרים הם בקטגוריה של קוסמים ומנחשים - אינני יודע. אבל ברור שדרך התורה שרבנים מדריכים אותה, וודאי אינה עסוקה ב-'פתיחת מזל' ועוד המלצות של מתקשרים.

על כך נאמר: "מה לתבן את הבר..."

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן