הוספת שם נוסף

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/09/21 12:27 כ בתשרי התשפב

שאלה

שלום וחג שמח, שמי ... אני בת 29,

עלה לאמי רעיון שכדאי שאוסיף שם שני, השם הנוסף הוא 'אור'.

אני מעוניינת לדעת במה זה כרוך מלבד כל עניין משרד הפנים, האם עלי לגשת לרב? האם זה באמת יכול לפתוח לי את המזל?

תודה

תשובה

שלום

העיקר זה שככה יתחילו לקרוא לך, כלומר שהשם הזה יהיה בשימוש.

אבל האמת שאני לא חושב שבזה צריך להיות המיקוד.

נראהנלי שאדם צריך לעמול בעיקר על השינוי הפנימי שלו.

בלשון התפילה - ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה.

כלומר, השינוי הפנימי ותיקון מה שצריך תיקון, הפנייה אל בורא עולם בתפילה וההכרה בכך שהכל מאיתו, והעיסוק בצדקה וחסד שמוציאים את האדם מהתבוננות רק על עצמו.

שלושת אלה יחד עם ההשתדלות המעשית שלנו באותו תחום שבו אנחנו צריכים את ההתקדמות, יכולים לסייע ליצור את השינוי ולהשיג את המבוקש (אבל שום דבר כמובן לא מובטח.אין כאן כספומט).

כל טוב ובהצלחה רבה