הדלקת נר חנוכה בבתי אבות וכד'

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/12/20 05:16 טו בכסלו התשפא

שאלה

בית הספר בו אני מלמד, העלה יוזמה להדלקת נר חנוכה בבתי אבות, במשטרה, במדא,וכד'

מורה יגיע עם 2 תלמידים , ידליקו הנר, יספרו על חנוכה וכו..

אחד המורים טען שהדלקה עם ברכה אסורה במקומות כאלה. ואמנם שיש על מי לסמוך אבל לא לכתחילה .

הוא הביא את כל הפסיקות בשו"ת וכ"ו..

השאלה , כיצד עלינו לפעול ולעשות בנידון..

תודה.

תשובה

שלום וברכה

שאלת הדלקת נר חנוכה לא בביתו של אדם נתונה במחלוקת בין פוסקי דורנו.

אני מבין כי מדובר בהדלקה בתוך בית, וכאן יש יותר שמתירים.

מה אני מציע לעשות ?

במקומות האלה להציע לאחר השוהים שם שהוא זה שידליק, והמורה והתלמידים יעסקו בהענקת תוכן להדלקה הזו. נראה לי שזו הדרך היותר טובה לכתחילה, גם מבחינת ההלכה, וגם מבחינת המטרה שלכם, כי ההדלקה על ידי מישהו מ"בפנים" מעוררת יותר הדים.

ואם אין אפשרות, וזה בתוך בית - לסמוך על המתירים לברך.

כל טוב ויישר כוח