הגעלת כלי בבית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/06/21 08:22 יב בתמוז התשפא

שאלה

שלום

אם אני רוצה להגעיל כלי בבית על כיריים קרמיות

1. האם אפשר להגעיל בתוך כלי שמשתמשים בו? האם זה לא פוסל אותו?

2. כיצד מגעילים כלי גדול שלא נכנס לסיר אחר במיוחד כאשר יש חשש שאם ינזול על הכיריים יתיז חזרה לסיר

3. כיצד ניתן להגעיל כלי שרק בחלקו נכנס לאחר

4. לגבי השאלות הנל האם אפשר להטביל בכלי שיש בו מים רק בחלקו? כי יש לגבי כל השאלות הנל יש כאמור חשש שמים שיזלו מהסיר יתיזו מהכיריים חזרה לסיר...

5. האם הכלי שמגעילים חייב להיות נקי לגמרי מבחוץ ומבפנים ומה לגבי כתמים ישנים שקשה להוציא?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

כמובן שיש דעות שונות בחלק משאלות אלו, ואני כותב את עמדתי:

א. מותר להגעיל בתוך כלי שמשתמשים בו. שמים סבון כלים במים, ועל ידי כך פוסלים את הטעם שנפלט מהכלי המוגעל (אך גם אם לא עושים כך - אפשר שהדבר מותר).

ב. לא חייבים להגעיל את כל הכלי בבת אחת, זה לא כמו טבילת כלים. ואין בעיה שהמים שהותזו על הכיריים יחזרו חזרה לסיר.

ג. אם ניתן לסובב עוד ועוד עד שכל החלקים של הכלי במים.

ד. הכלי שבו מגעילים לא חייב להיות מלא.

ה. מנקים אותו היטב, וכתמים שהפכו כבר להיות חלק מהכלי - הם חלק מהכלי, ואין צורך להורידם.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן