הגיית שם השם

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/08/21 11:46 יט באלול התשפא

שאלה

שלום,

קיבלתי תשובה לגבי שאלתי איך עליי לבטא/ להגות כשאני מתפלל יחיד, את הפסוק בו שם השם מופיע פעמיים אחד ליד השני. תפילת מוסף: ״נאם אדני ד׳ מקבץ נדחי ישראל עוד אקבץ עליו לנקבציו״. נאמר לי שהראשון- אדנות והשני אלוקות. אבל מה שעדיין לא הבנתי זה, איך עליי לומר את השם, להוציא משפתי ממש?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

השם הראשון הוא ה' אדנות והשני הוא אלוקים.

אם תראה בתנ"ך מדויק כמו קורן או ברויאר, הם מנקדים את השמות כפי שצריך לקרוא אותם ושם השם השני כתוב י-ק-ו-ק ומנוקד אלוקים.

בברכת שנה טובה דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן