הבנת מושג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/03/21 10:18 א בניסן התשפא

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב גלעד שטרואס

ויקרא פרק יא מד

כִּי אֲנִי ה' אֱ-לֹהֵיכֶם וְהִתְקַדִּשְׁתֶּם וִהְיִיתֶם קְדשִׁים כִּי קָדוֹשׁ אָנִי וְלֹא תְטַמְּאוּ אֶת-נַפְשׁתֵיכֶם בְּכָל-הַשֶּׁרֶץ הָרמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ:

כתוב במקום אחר שלא יהיה קדש ולא תהיה קדשה. אז האם נכון שאומר ש ק.ד.ש זה נבדל. נבדל לטובה כגון ה', נבדלים לרעה כגון קדש וקדשה ?

תודה ממשה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אכן, רש"י מפרש בדיוק כך:

על הפסוק 'קדושים תהיו' מפרש רש"י: 'הוו פרושים' כלומר קדוש פרושו נבדל. כדבריך!